بافر قدرتمند سسکویی کربنات سدیم
می 22, 2021مخمر زنده دامی یونیک سل (UNIQUE CELL)
مخمل زنده دامی یونیک سل، حاوی مخمر زنده ساکارومایسس سرویسیه تغلیظ شده(حداقل ۱۰ میلیارد سلول زنده مخمر به ازای هرگرم از محصول) و منحصر به فردی است
که برای بالا بردن ارزش غذایی جیره و بهبود وضعیت سلامتی دام بکار می رود.
مخمر زنده دامی یونیک سل به عنوان پروبیوتیک در گاو، گوسفند و اسب قابل استفاده است.
این پروبیوتیک از بروز اسیدوز در شکمبه جلوگیری نموده
و به میزان قابل توجهی موجب بهبود رشد و تولید شیر و گوشت در دام شیری و پرواری می گردد.
بعلاوه اثرات نامطلوب شرایط استرس (مانند گرما و زایمان) را به حداقل می رساند
و تولید شیر را در بالاترین حد ممکن حفظ می نماید.
مهمترین و شناخته شده ترین مخمر در علم تغذیه و خوراک ساکرومایسیس سرویسیه است.
محصولات مخمری مختلفی در تغذیه دام مورد استفاده قرار می گیرند
از جمله مخمرهای تخمیری،محصولات مخمری مختلفی در تغذیه دام مورد استفاده قرار می گیرند
از جمله مخمرهای تخمیری، محصولات جانبی مخمری و محصولات مخمر تجاری.
اثرات مفید مخمر ها در صنعت دامپروری به خوبی شناخته شده است
و برای بیش از یک قرن مورد استفاده قرار گرفته اند.
محصولات مخمر زنده،حاوی سلول های زنده ساکارومایسس سرویسیه هستند
در حالی که سایر محصولات مخمری حاوی سلول های مرده و محیط رشد مخمر هستند
که به عنوان کشت مخمر (دیواره مخمر) شناخته می شوند.
مخمر ها به عنوان ابزاری برای افزایش بازده خوراک و بهبود وضعیت شکمبه جای خود را در صنعت دامپروری تثبیت کرده اند
ولی هر نوع مخمری در نشخوارکنندگان لزوما مفید نخواهد بود.
مخمرها با گونه های متفاوتی در صنایع تقطیری و نانوایی استفاده می شوند
محل اثر برخی در روده و برخی دیگر فقط و فقط خاص شکمبه هستند.
این بدان معناست که صرفا بودن( نام مخمر) بر روی یک محصول
به معنای داشتن کارایی لازم در بهبود بازده خوراک در شکمبه نیست
و شاید (که حتما) اثری برفعالیت شکمبه ای نخواهد داشت.
مخمر زنده با افزایش تعداد باکتری ها و قارچ های تجزیه کننده سلولز،هضم فیبر را افزایش داده،بدین ترتیب میزان تولید شیر و بازدهی خوراک را در هر دو خوراک های با سطح بالا فیبر یا کنسانتره به حداکثر ممکن می رساند.
- پاسخ به مخمر زنده ساکارومایسس سرویسیه به توانایی کلونیزه کردن مخمر در شکمبه بستگی دارد.
کیفیت مخمر ساکارومایسس سرویسیه(یونیک سل) به موارد زیر بستگی دارد:
- نوع و فرآوری مخمر
- استاندارد سازی کشت
- شرایط رشد و خشک شدن
مکانیسم عمل مخمر زنده در نشخوارکنندگان
مصرف اکسیژن شکمبه
اکسیژن برای میکرواورگانیسم های شکمبه سمی بوده
و با ممانعت از رشد باکتری های تجزیه کننده غیر هوازی الیاف موجب کاهش هضم الیاف می شود.
دو عامل مهم تعیین کننده فعالیت جمعیت میکروبی شکمبه
ثابت بودن PH( نوسانات اندک) و کمترین میزان اکسیژن شکمبه هستند.
در چنین شرایطی نقش کلیدی مخمر زنده با مصرف اکسیژن، ضمن تحریک باکتری های سلولایتیک و حفظ شرایط مطلوب برای فعالیت جمعیت میکروبی شکمبه کاملا چشمگیر می باشد.
مخمر زنده با کاهش ۱۰ برابری اکسیژن شکمبه فعالیت جمعیت میکروبی را افزایش می دهد.
بهبود عملکرد جمعیت میکروبی هضم بهتر نشاسته و سلولز و در نتیجه مصرف کارآمد تر مواد مغذی جیره و افزایش تولید اسیدهای چرب فرار را در پی دارد، افزایش تولید پروپیونات و استات سبب بهبود تولید شیر و چربی شیر می گردد.
پایدار سازی PH شکمبه
مخمر زنده بر سر قندهای ساده با باکتری تولید کننده اسید لاکتیک (استرپتوکوکوس بویس) رقابت کرده و از رشد و تکثیر آن ها جلوگیری می نماید .
در نتیجه تولید لاکتات در شکمبه کاهش می یابد.
مخمر زنده با تحریک رشد و متابولیسم باکتری های مصرف کننده اسید لاکتیک
سطح اسید لاکتیک شکمبه را کاهش می دهد.
مطالعات نشان می دهند که مخمر زنده با تامین اسید مالیک به طور اختصاصی به رشد باکتری های مصرف کننده اسید لاکتیک کمک می کند.
ویژگی ها:(یونیک سل)
- افزایش میزان ماده خشک مصرفی
- تسریع رشد شکمبه در گوساله های تازه از شیر گرفته شده
- کاهش غلظت آمونیاک در شکمبه با بهبود میزان مصرف نیتروژن توسط باکتری ها
- ثابت نگه داشتن PH شکمبه و کاهش خطر اسیدوز
- تحریک فلور میکروبی شکمبه برای فعالیت بیشتر
- تحریک فعالیت های آنزیمی میکروب ها و افزایش تجزیه سلولز و همی سلولز در شکمبه
- بهبود محیط بی هوازی شکمبه (فعالیت باکتری های بی هوازی)