پودر چربی خالص پرشیا فت (پرشیا فت سیلور)
اهمیت استفاده از مکمل پودر چربی در تغذیه گاو
تغذیه گاوهای شیری با منابع حاوی چربی، میزان انرژی موجود در جیره را برای گاوهای شیرده افزایش میدهد.
چربی ها حدود ۲٫۲۵ برابر کربوهیدراتها و منابع پروتئینی انرژی دارند.
علاوه بر این چربیها دارای مقادیر قابل توجهی اسید لینولئیک ، لینولنیک و ویتامین های محلول در چربی می باشد
که از نظر تغذیه بسیار حائز اهمیت است .
همچنین افزودن چربی به ترکیب کنسانتره از ایجاد گرد و غبار در جیره جلوگیری مینماید.
امروزه استفاده از منابع پودر چربی در تغذیه گاوهای شیرده، به دو دلیل در حال رواج یافتن است:
- اقتصادی شدن جیره به ازای تامین هر واحد انرژی.
به این طریق میتوان هزینه خوراک را کاهش داد چرا که پودر چربی نسبت به دانه غلات به ازای واحد
انرژی متابولیسمی ارزان تر است.
از منابع پودر چربی میتوان برای افزایش غلظت انرژی در جیره گاوهای پرتولید استفاده نمود. در ابتدای
دوره شیردهی، گاوهای شیرده پر تولید نمی توانند به میزان کافی خوراک مصرف نمایند و بالطبع انرژی
مورد نیاز بدن آنها تامین نخواهد شد. استفاده از منابع پودر چربی در جیره گاوهای شیرده به جهت
جلوگیری از کاهش شدید وزن بدن، کوتاه نمودن مدت زمان کاهش وزن بدن و جبران وزن از دست
رفته در ابتدای شیردهی توصیه می گردد. توازن منفی انرژی در اوایل شیردهی همراه با بی نظمی های
متابولیکی همچون کبد چرب و کتوز (گرام ۱۹۹۳) و اسیدوز شکمبه ای می باشد.
این مهم ضرورت حضور چربیها را در جیره برای خوراکی با حجم کمتر و انرژی بیشتر نمایان می کند. درصد چربی شیر ، تولید چربی
شیر روزانه و تولید شیر در گاو های تغذیه شده با جیره حاوی چربی و کربوهیدرات در مقایسه با آنها که
فقط حاوی کربوهیدرات بودند بالاتر بود.
علایم کمبود انرژی
علایم کمبود انرژی در گاوها به صورت افت زیاد وزن و تولید شیرهمراه با کاهش تداوم شیردهی ،
کاهش چربی شیر، ازبین رفتن قوام مدفوع، عدم فحلی و پایین آمدن نرخآبستنی بروز می کند .
در هوای گرم مکمل های چربی به کاهش تنش گرمایی در گاوهای شیری کمک می کنند
چون آنها در جریان گوارش و استفاده ی بدن در مقایسه با کربوهیدرات ها و پروتئین ها حرارت کمتری تولید می کنند.
وقتی سطح چربی های جیره (براساس وزن خشک ) حدود ۵درصد باشد تولید شیر به حداکثر می رسد.
به گاوها نباید بیش از ۱٫۵ کیلو گرم از انواع لیپیدها (علاوه برلیپدهای موجود در خوراک) تغذیه نمود.
گاوهای مسن نسبت به گاوهای دو ساله عکس العمل بهتری به اضافه کردن چربی در جیره از خود نشان می دهند.
میتوان روزانه ۱۰۰-۱۲۰ گرم پودر چربی به جیره انتقالی گاوهای خشک و بیش از ۴۵۰ گرم به جیره اوایل
شیردهی و در صورت لزوم بعد از گذشت ۵هفته از آغاز دوره ی شیردهی استفاده کرد. پودر چربی میتواند
برای جایگزینی انرژی مصرفی حاصل از نشاسته در جیره های مملوء از کنسانتره (به ویژه در اوایل دوران شیردهی )
مورد استفاده قرار گیرد تا اینکه درصد چربی شیر زیاد شود بدون اینکه تولید شیر کاهش پیدا کند .
- برخی تحقیقات نشان می دهد که هر اسیدچرب تولید شده در شکمبه به عنوان مولکول سیگنال دهنده بروز ژنها عمل می کند یعنی وجود برخی از اسیدهای چرب در جیره بروز برخی ژنها را در میکروارگانیسم ها و بعد از جذب نیز در بدن گاو بیشتر می نماید و می تواند بر کارایی و سلامت میکروارگانیزمها و میزبانشان موثر باشد.
به لطف خدا و تلاش چند ساله همکاران در بخش تحقیق و توسعه شرکت, پودر چربی خالص با نام تجاری ثبت شده “پرشیا فت سیلور” به صنعت تغذیه دام کشور تقدیم شد تا گامی بلند در حذف واردات پودر چربی به کشور برداشته شود.
حدود ارزش غذایی پودر چربی سیلور پرشیا فت | |
چربی خام | ۹۹% |
انرژی خالص شیردهی | Mcal/kg 8/5 |
انرژی قابل متابولیسم | Mcal/kg 3/7 |
مجموع اسیدهای چرب اشباع | ۹۰% |
اسید پالمتیک (C16:0) | ۳۰-۳۵% |
اسید استئاریک(C18:0) | ۵۵% |
اسید اولئیک (C18:1) | ۵% |
نقطه ذوب | ۵۸-۵۵ درجه سانتی گراد |
رنگ | سفید-کرم |
ظاهر | پرک |
شرکت کروموژن ، نماینده انحصاری شرکت بازرگانی پارسا در استان البرز و تهران ، تولید کننده انواع پودر چربی دامی و طیوری با نام تجاری پرشیا فت ،آماده اخذ سفارشات و مشاوره فنی درباره محصولات این شرکت می باشد.