توکسین بایندر آنتافرم ام تی ۸۰ (Anta Ferm MT80)
بیش از ۴۰۰ نوع سم قارچی وجود دارد که برای ما ناشناخته هستند اما تعداد محدودی از این سموم قارچی ( حدودا ۲۵ نوع از این سموم) شناسایی شده و قابل اندازه گیری می باشند.
با توجه به مشکلاتی که توسط سموم قارچی ایجاد می شود ، محصولی تولید شده است که حدالامکان بیشترین میزان سموم (توکسین) هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ نوع سموم را به خود جذب نماید ، درواقع مشکل مایکوتوکسین ها این نیست که فقط در خود دام سقط جنین یا عوارض دیگری ایجاد کنند بلکه به دلیل استفاده گوشت ، شیر و فرآورده های دامی توسط انسان وارد زنجیره ی غذایی گردیده و این موضوع خیلی اهمیت دارد.
یکی از مهمترین دلایل استفاده از توکسین بایندر ذخیره توکسین در بافت چربی دام می باشد. سموم قارچی در بافت چربی تجمع می یابند ، بنابراین در حیواناتی مثل گاو که دوره پرورشی طولانی تری دارند ، زمانی که دام غذای آلوده مصرف می کند این سموم وارد بدن شده و در بافت های چربی دام ذخیره می شوند ، هنگامی که دام در شرایط بحرانی قرار می گیرد (مثلا در تنش گرمایی یا زمان گوساله زایی) ،دام از بافت های چربی ذخیره استفاده می نماید که در نتیجه آن توکسین آزاد می شود ، به همین دلیل به صورت ممتد باید از توکسین بایندر استفاده نمود.
توکسن بایندر آنتافرم ام تی ۸۰ (Anta Ferm MT80) توکسین بایندری چند جزئی است که با ترکیبات منحصر به فرد در حداکثر نمودن جذب و دفع توکسین ها نقش دارد.
توکسین بایندر آنتافرم ام تی ۸۰ شامل ۴ بخش می باشد :
۱-بنتونیت : با بالاترین کیفیت به صورت پروسس و فرآوری شده
۲-خاک دیاتومه :که نقشی مثل بنتونیت دارد و جاذب یکسری سموم مثل آفلا توکسین است
۳-دیواره مخمر: منتهی بخش غنی شده بتا گلوکان است.
۴-اسید سیتریک
یک دسته از توکسین بایندر ها با استفاده از اثر آنزیم ، باعث شکسته شدن آفلاتوکسین می شوند ولی محصول شرکت آنتا فرم ام تی ۸۰ (Anta Ferm MT80) دارای عملکردی متفاوت می باشد.
در فرآوری بنتونیت مورد استفاده در توکسین بایندر آنتا فرم ام تی ۸۰ (Anta Ferm MT80) چند مورد اندازه گیری و تصحیح می شود.
یکی از مهمترین این موارد فاصله لایه های سیلیکات در بنتونیت می باشد چون بخش عظیمی از مایکوتکسین ها لا به لای این لایه ها جذب می شوند. در واقع در بنتونیت فرآوری نشده یا فاصله این لایه ها آنقدر زیاد است که می تواند آمینو اسید ها ، ویتامین ها و سایر مواد مغذی موجود در خوراک راجذب و دفع نماید ، یا فاصله بین لایه ها با مواد زائد پر شده و قابلیت جذب توکسین ها تا حد زیادی کاهش می یابد ، در واقع می توان گفت همه بنتونیت ها قابلیت جذب توکسین ویتامین و آمینواسید روی سطوح خارجی خود را دارا هستند اما مهم تر از جذب در سطوح بنتونیت ،جذب در بین لایه ها و افزایش قابلیت جذب توکسین ها و عدم جذب مواد مغذی موجود در خوراک توسط توکسین بایندر می باشد.
اصلاح لایه ها یا انتخاب بنتونیتی با فاصله ی سیلیکاتی کم که باعث عدم جذب مولکول های آمینو اسید و ویتامین ها می شود ، یکی از مراحل فرآوری بنتونیت مورد استفاده در توکسین بایندر آنتا فرم ام تی ۸۰ (Anta Ferm MT80) می باشد به گونه ای که فاصله بین لایه ها به حدی کم می باشد که مولکول های آمینو اسید و ویتامین ها نمی توانند به بنتونیت موجود در توکسین بایند متصل شوند.
مرحله دوم فرآوری بنتونیت مورد استفاده در توکسین بایندر آنتا فرم ام تی ۸۰ (Anta Ferm MT80) شست و شو و خارج نمودن مواد زائد از بین لایه های سیلیکات می باشد که این مهم باعث به حداکثر رسیدن میزان جذب توکسین توسط توکسین بایندر می شود.
خاک دیاتومه
عملکردی شبیه به بنتونیت داشته و در جذب توکسین ها خیلی موثر می باشد ، خاک دیاتومه حالت لانه زنبوری دارد و همانند بنتونیت برای رسیدن به جذب حداکثری فرآوری می شود به گونه ای که قبل از فرآوری مواد زائد در بین این لایه ها وجود دارد و فضا ها را اشغال می کنند که در پروسه فرآوری با مواد شیمیایی مخصوصی این لایه ها را شست و شو می دهند و این فضاها را باز می کنند .
اسید سیتریک
جذب مایکوتکسین ها بر اساس شرایط مرطوب می باشد و این شرایط از دهان شروع می شود یعنی شما اگر بتوانید از همین دهان پیشگیری کنید مقدار کمتری مایکوتکسین جذب می شود.
بنابراین یکی از دلایل استفاده از اسید سیتریک در این محصول این است که در حین خوردن محیط دهان را یک مقدار اسیدی می کند در نتیجه شرایط اسیدی جذب مایکوتکسین را به بنتونیت تشدید می کند و اجازه جذب به بدن نمی دهد.
دیواره مخمر
دیواره مخمر برای جذب مایکوتوکسین های قطبی مورد استفاده قرار می گیرند که جذب سیلیکات ها نمی شوند.
برای درک بهتر نوع دیواره مخمر استفاده شده در این محصول مثالی را ذکر میکنیم ،
تفاوت دیواره های مخمر که در سایر محصولات استفاده می شود همانند این است که شما بگویید من زعفران دارم و یک گل زعفران بیاورید که تمام قسمت های گیاه زعفران از قبیل ریشه ، ساقه ، برگ پرچم زعفران و حتی خاکش همراهش است ، در واقع در این مثال پرچم زعفران به بخشی از دیواره مخمر که بتاکلوکان و مانان الیگو دارد تشبیه شده است ، زمانیکه این قسمت های موثر و مهم از سایر بخش های مخمر جدا شوند (در واقع مابقی قسمت های دیواره مخمر غیر از بتاکلوکان داخل شبکه حذف می شوند) خلوص بخش مخمری محتوی بتاگلوکان در توکسین بایندر افزایش می یابد و به تبع آن قابلیت جذب مایکوتوکسین های قطبی نیز بیشتر خواهد بود.
دوز مقدار مصرفی آنتافرم ام تی ۸۰ (Anta Ferm MT80):
دوز مصرفی برای پیشگیری ۰٫۵ کیلو در تن خوراک
دوز مصرفی در شرایط آلودگی ۱ کیلو در تن خوراک
شرکت آنتا فرم در عرض ۲ سال ۸۰% بازار توکسین بایندر را در کشور آلمان به خود اختصاص داده است ِیعنی سالی ۱۸۰۰ تن در کشوری با رقابت بالا