توکسین بایندر ۵ جزئی دلتا باند
مایکوتوکسین ها و کپک ها
مایکوتوکسین هـا متابولیت هـای ثانـویـه هستـنـد که توســط قـارچ هـا در سطـح محصـولات کـشاورزی در مـزرعـه ایجاد می شوند و در طی نگهـداری ضـعـیـف محصـولات در انـبـارهـا افزایش می یابند. این سموم می توانند تأثیرات به سزایی بر عملکرد تولیدی سیستم تولید مثلی وسلامت دام و … داشته باشند. امروزه بیش از ۷۰۰ نوع از این سموم شناسایـی شدند. از ایـن بـیـن بـرخـی از انــواع آنـهـا درتـغـذیـه دام از اهـمـیـت بیـشـتــری برخـوردارنـد. مـانــنــد آفـلاتـوکـسـیـنB1 تریکوتسن هـا ( داکسی نیوالنـول ، T2)، اکـراتوکسیـن هـا و زیرالنون.
شـرایـط نـامـنـاسـب محـیـطـی مانند رطـوبت بالای ۷۰ درصد هـوا، دمـای بالای ۱۱ درجـه سـانتـی گراد رطـوبـت بـالای ۱۴ درصـد مـواد مـوجـود در انبـار و اکـسـیـژن کافـی مـی تـوانـد سـبـب افـزایش تولیـد مـایـکـوتـوکـسـیـن هــا شـود. سـایـر شـرایـط مـؤثـر بـر تـولــیـد و پــراکـنـدگـی سـمـوم مــایـکـوتـوکـسـیــن هــا : شــرایــط آب و هــوایــی، شــرایـط خــاک، کــود مـصـرفـ، آلـودگی بذر به کـپـک، آفـات و حـشـرات.
اثرات مایکوتوکسین ها بر بدن
در بین مایکوتـوکسین های مختلف، آفـلاتوکسین هـا اکراتوکسین هـا، T2، زیرالنون و داوکسی نوالـنـول در اغلب مواد غـذایـی در نقاط مختلف جهان وجود دارند. بیشتـریـن اثـر سمـی مایکوتـوکسین هـا، آسـیـب به اندام هـای بـدن می باشد که سبـب کاهـش مـصـرف خـوراک، ضریـب تـبـدیـل نـامنـاسـب، کاهـش تولید مشـکـلات بـاروری و تولید مثلی خواهند بود. اثـرات طـولانی مـدت مقادیـر کم مایکوتـوکسـیـن ها نیـز مـتــفــاوت اســت. مـهـمتـریـن اثـر مزمـن اکـثـر مایـکـوتوکـسـین هـا تـــولـیـــد ســـرطـان خـصـوصـا در کـبـد اسـت.
توکسین بایندر ۵ جزئی دلتا باند
آزمایشات برون تنی تأثیر pH بر جذب آفلاتوکسین ها
بسیاری از توکسین بایندرهای سنتی قابلیت جذب سموم را در تغییرات pH حفظ نمی کنند و باد در نـظـر داشـت که اگـر پیـونـد بیـن جـاذب (توکسین بایندر) و سم (مایکوتوکسین) به اندازه کافی قوی نباشد این امکان وجود دارد که سموم در قـسـمـتـهـای انتهائی دستگاه گوارش از جاذب جدا شوند و مجددا” فعالیت خود را آغاز کنند. نتایج آزمون تأثیر pH نشان داد که در اکثر موارد هـریک از اجـزا تـوکسیـن بایـنـدر در دو pH مختلف رفتار مشابهی دارند و جذب آفلاتوکسین ها با تغیـیـر pH یـکـسـان است.
قدرت جذب مایکوتوکسین ها
در این آزمون ، مقدار مشخصی از مایکوتوکسین ها بر روی آرد برنج لود می شود سپس توکسین بایندر بر اساس مقدار مصرف توصیه شده به این ترکیب اضافه می گردد. و در نهایت قدرت جذب توکسین بایندر بر اساس نمودار استاندار ، محاسبه می شود.
نتایج این آزمون برای توکسین بایندر دلتا باند در مقایسه با دو توکسین بایندر خارجی در غلظت هـای مشابـه در نمـودار هـای زیـر نشـان داده شده است . همانطـور که نمودارهـا نشان می دهد. توکسیـن باینـدر دلتا بانـد در اکثـر مـوارد قدرت جـذب بالاتری نسبت به انواع مشابه خارجی دارد.
نکته قابـل توجـه این است که مقـدار سمـوم مورد استفـاده چند برابرحد استاندارد درجـیـره است تا قدرت بانـدکننـدگی توکـسیـن باینـدرهـا در سطـوح بالای سمـوم مورد بررسی قرار گیرد.
تاثیر بر M1 شیر
توکسـیـن بـایـنـدر دلتـا بـانـد در دو دامـداری به ترتیب بـا تـعـــداد ۷۰۰ و ۳۰۰ راس دام دوشـــا مــقـدار ۱/۵ کیلوگـرم در هـر تن کنسـانتره مورد استـفاده قرار گرفت. مـقـدار آفلاتوکسـین M1 نمونـه هـا با اسـتـفاده از روش کـرومـاتـوگـرافـی مـایـع بـا کارایـی بـالا یا HPLC مـورد انـدازه گیـری قـرار گـرفت.
نتایـج نـشـان داد که طـی یک مـاه آزمــون و ۳ نـوبـت آنـالیـز خـوراک و شـیـر، در طـول ایـن مـدت هـمـواره مقـدارM1 شـیـر زیـر حـد مـجـاز بوده (۰/۱ میکروگـرم درکیلوگـرم) و در کل رونـدی کاهشـی داشتـه است. به صـورتـی که در طـی یک ماه مقـدار M1 در دامـداری شماره ۱ غیر قابل شناسایی و اندازه گیری بوده است.
فلزات سنگین
بر اسـاس تحـقـیـقات انجـام شـده در شرکت Altech در سال ۲۰۱۵ بر روی ۴۸ نمونه توکسیـن بایندر مختلف بـر پایه بنتونیـت، ۲۵ درصـد از این توکسین بایندرهـا حـداقـل به یکـی از فـلـزات سنگـیـن ماننـد سـرب کادمیوم و آرسـنیـک آلوده بودند و سطح آلودگـی آنها بالاتـر از حـد استـانـدارد اتـحـادیه اروپـا بـوده است که این امر می تواند بر سلامت حیوانات تأثیرگذار باشد. براساس آنالیـز انجام شـده جهت انـدازه گیـری فلزات سنگـیـن در توکـسـیـن باینـدر دلتا باند توسط روش ICP-MS میـزان فـلـزات سنگـین در توکسین باینـدر دلتا باند کمتر از حداکثر حد مجاز اتحادیه اروپا می باشد.
ترکیبات توکسین بایندر دلتا باند
* آلومینیوم سیلیکات
* زغال فعال
* خاک دیاتومه
* ترکیب چند کاره
* ترکیبات تقویت کننده
* سیستم ایمنی