استارتر گوساله دانا

استارتر گوساله دانا

سود آوری هر واحد دامپروری شیری علاوه بر تولید شیر، درصد آبستنی موفقیت آمیز در راستای افزایش تعداد گوساله های جایگزین می باشد. بدون شک گاوهای شیری در دو مرحله از زندگی محتمل بیشترین استرس می شوند. مرحله اول دوران شیرخوارگی و قطع شیر، مرحله دوم حول و حوش زایمان.

در مورد موضوع اول، نحوه زایمان گاو و وضعیت تغذیه ای و شرایط محیطی پیش از زایمان، تاثیر بسزایی در زندگی گوساله ی تازه متولد شده خواهد گذاشت. پس از زایمان، خورانیدن به موقع و به مقدار کافی آغوز (حداقل ۴-۶ لیتر نهایتا تا ۴ ساعت پس از تولد)، بدون شک زندگی یک گوساله ی شیرخوار را از زمان تولد تا آخرین لحظه ی حیات بیمه می کند. پس از آن وضعیت جایگاه و نوع پروتکل پرورش گوساله های شیرخوار از جهت واکسیناسیون، تغذیه شیر، استارتر و آب و نهایتا تحمیل کمترین استرس در زمان قطع شیر، می تواند مراحل بعدی پرورش گوساله را تضمین کند. بهبود سیستم ایمنی گوساله های شیرخوار به خصوص تا ۳ هفته اول زندگی، بسیار حائز اهمیت می باشد به طوری که در دوران شیرخوارگی به خصوص روزهای ابتدایی اسهال گوساله می تواند بیشترین عامل موثر در مرگ و میر گوساله ها باشد و پس از آن با افزایش روزهای شیرخوارگی بحث ناراحتی های تنفسی می تواند مشکل ساز باشد. همچنین تشخیص یکسری از عوامل نظیر BVDV، IBR، BHSV در برنامه های واکسیناسیون تاثیر بسزایی در حفظ سلامت گوساله ها خواهد داشت. قاعدتا تقویت سیستم ایمنی گوساله های شیرخوار، علاوه بر ایمنی غیر فعال اکتسابی از آغوز، تحت تاثیر نوع تغذیه دوران شیرخوارگی می شود. از طرفی سود آوری در بحث پرورش گوساله های شیرخوار، علاوه بر حفظ سلامت گوساله ها در دوران پرورش و کاهش نرخ مرگ و میر و شیوع بیماری ها، قطع به موقع شیر و تشویق هر چه سریعتر گوساله برای مصرف استارتر به منظور توسعه شکمبه فعال می باشد تا از این طریق مازاد شیر مصرفی گوساله ها به فروش برسد. ذکر این نکته هم ضروری است که در زمان قطع شیر علاوه بر فعالیت مناسب شکمبه و سلامتی گوساله، رشد اسکلتی مناسب اهمیت زیادی دارد. در همین راستا، پروتکل تغذیه شیر و استارتر( تغذیه گوساله شیرخوار )، در نیل به اهداف مذکور قابل توجه می باشد. به رغم تلاش های محقیقن در زمینه تغذیه و مدیریت گوساله های شیرخوار، دستاوردهای با ارزشی در این زمینه حاصل شده است و نتیجه کار آنها در مقالات معتبر علمی به چاپ رسیده است. در این میان، یکی از موضوعاتی که توجه بسیاری از محققین را به خود جلب کرده است، شکل فیزیکی استارتر یا خوراک آغازین در پاسخ عملکردی حیوان شیرخوار می باشد. خلاصه ای از کارهای انجام شده در این زمینه، استفاده از استارتر آردی، پلت و بافتی می باشد که بعضا در برخی از آزمایشات استفاده همزمان با علوفه در نوع آردی و بدون علوفه در نوع بافتی مورد مقایسه قرار گرفته است تا تاثیرات فیبر علوفه ای در تکامل شکمبه گوساله و سلامت دستگاه گوارش مورد بررسی قرار بگیرد. با همین دیدگاه استارتر پلت با آنالیز تخصصی در راستای اهدافی از جمله تقویت سیستم ایمنی، بهبود رشد اسکلتی، بهبود افزایش وزن روزانه و رشد گوساله ، تکامل هر چه سریعتر شکمبه و تخفیف استرس در زمان قطع شیر، در کنار پلت یونجه و کلش خورد شده به میزان توصیه شده که حاصل گردآوری شمار زیادی از مقالات تخصصی و کاربردی و همچنین پژوهش های انجام شده در سطح فارم در این زمینه می باشد، فرموله شده است تا در یک دوره سیستم پرورش متمرکز گوساله، (intensive system) بهترین عملکرد هم در دوران شیرخوارگی و هم پس از قطع شیر، حاصل شود.

استارتر گوساله دانا ، اولین استارتر تولید شده در ایران به همراه پلت یونجه می باشد که نتیجه تلاش و تحقیق شبانه روزی متخصصان تغذیه دام گروه کروموژن بوده و گامی بلند در راستای پیشرفت صنعت دامپروری ایران خوهد بود.

مزایای استفاده از استارتر گوساله دانا:

  • افزایش وزن روزانه بیشتر در زمان شیر خوارگی و بعد از قطع شیر
  • بازدهی بیشتر و بهبود ضریب تبدیل
  • فراهم نمودن فیبر مناسب ( عدم قدرت انتخابگری و جداسازی علوفا از کنسانتره توسط گوساله )
  • تقویت سیستم ایمنی گوساله و بهبود رشد اسکلتی
  • توسعه بهتر و سریعتر شکمبه از طریق بهبود رشد طولی و قطری پاپیلا
  • کاهش طول دوره شیر خوارگی ، کاهش افت وزن در زمان قطع شیر

 

آنالیز مواد مغذی  استارتر گوساله دانا در هر کیلو گرم خوراک به شرح ذیل می باشد

استارتر گوساله دانا

طریقه مصرف

  • جهت مصرف استارتر گوساله دانا ، پلت یونجه و استارتر به همراه کلش موجود در کیسه با یکدیگر مخلوط شود.
  • از روز سوم به ازای هر راس ،مقدار ۱۰۰ گرم از ترکیب فوق را در اختیار گوساله قرار دهید.
  • همزمان با قرار دادن استارتر ، آب ولرم در اختیار گوساله ها قرار گیرد و ۲۰ دقیقه قبل و بعد از شیر دادن به گوساله ظرف آب برداشته شود.
  • با افزایش سن گوساله به میزان مصرف خوراک مقدار استارتر مصرفی افزایش می یابد.
  • پیشنهاد می شود زمان قطع شیر همزمان با مصرف ۱٫۵ کیلو گرم در طی ۳ روز متوالی باشد.

 

جهت اخذ قیمت استارتر گوساله و سفارش کالا با همکاران واحد فروش شرکت کرومو ژن تماس حاصل فرمایید.